Frittata z pomidorami

Extra łatwe, super pyszne, turbo proste – takie jest to danie. Frittata to nic innego jak prawie omlet przygotowany z dobrych jaj i dodatków. To super propozycja na śniadanie :)

Zapraszam do zakupu mojej książki o drugich śniadaniach. (43 przepisy za 9,99) :)

Frittata z pomidorami
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. 2 jajka
  2. 1 łyżka masła
  3. 2 łyżki mleka
  4. 5 małych pomidorków
  5. mała cukinia
  6. szczypiorek
  7. sól morska
  8. pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Przygotowujemy patelnię/naczynie, które możemy wstawić do piekarnika.
  2. Jajka myjemy, osuszamy, wbijamy do miski, dodajemy mleko, roztrzepujemy całość, solimy.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy masę jajeczną.
  4. Po minucie do masy dodajemy pokrojone w kawałki pomidory i pokrojoną w plastry lub wstążki cukinię.
  5. Całość podsmażamy ok. 5 minut, a następnie wstawiamy patelnię do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12 minut.
  6. Całość zapiekamy aż jajka się zetną, a warzywa zrumienią.
  7. Frittatę doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

Print Friendly

Komentarze do “Frittata z pomidorami

  1. Robię coś takiego, tylko do masy jajecznej dodaję otręby i oprócz pomidorów kroję bakłażana lub cukinię. Dobre, pożywne i niskokaloryczne śniadanko.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *