Pęczak z bobem i boczkiem

pęczak z boczkiem i bobem

Nic prostszego, nic pyszniejszego – jędrny pęczak otulony smakiem podsmażonej cebuli i boczku połączony z bobem. Całość oprószona solą. Pycha.

PĘCZAK Z BOBEM I BOCZKIEM
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
45 min
PRZYGOTOWANIE
45 min
*porcja dla 4 osób
  1. kubek pęczaku
  2. spora cebula
  3. 0,5 kg bobu
  4. 20 plasterków boczku
  5. sól morska
PRZYGOTOWANIE
  1. Pęczak płuczemy na sitku, przekładamy do garnka, zalewamy dwoma kubkami wrzątku, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy aż wchłonie wodę. Po ugotowaniu, przekładamy go do miski.
  2. Bób gotujemy w osolonym wrzątku al dente.
  3. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę wraz z boczkiem pokrojonym dowolnie.
  4. Po przygotowaniu wszystkich produktów łączymy pęczak z bobem, cebulką i boczkiem.
  5. Doprawiamy wedle gustu (kilka kropli oliwy, sól, pieprz)
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
pęczak z boczkiem i bobem

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *