Brak produktów w koszyku
Gnocchi z pancettą i groszkiem
Mam nadzieję, że lubicie szybkie dania, bo taki właśnie przepis mam dla Was. Gotowe gnocchi, pancetta (może być boczek), zielony groszek (świeży lub mrożony) i pomidory. Morska sól, świeżo mielony pieprz i Gnocchi z Pancettą i Groszkiem gotowe!
Danie przygotowałam w 15 minut.
Gnocchi z pancettą i groszkiem
2017-07-14 18:08:32
dla 2 osób
- opakowanie kluseczek gnocchi
- 10 plasterków pancetty (lub boczku)
- kubek zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
- 10 pomidorów koktajlowych
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
- listki bazylii
PRZYGOTOWANIE
- W jednym garnku, we wrzątku gotujemy gnocchi. Kiedy będą gotowe, odcedzamy je.
- W drugim garnku gotujemy groszek (jeśli mamy mrożony), odcedzamy.
- Na patelni podsmażamy pancettę (lub boczek).
- Do podsmażonej pancetty dodajemy ugotowane kluseczki oraz groszek.
- Całość mieszamy - niech smaki połączą się.
- Danie doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
- na koniec dodajemy małe pomidorki i listki bazylii.
- Na talerzu skrapiamy danie oliwą z oliwek.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Cook and Love
Zawsze mam problem z wymową 'Gnocchi’ ;P