Brak produktów w koszyku
Granola z jogurtem i owocami
Śniadanie to bardzo ważny posiłek. To znak dla naszego organizmu, że się obudzilismy, więc i ON (nasz organizm) powinien zacząć już pracować. Tuż po obudzeniu warto wypić szklankę ciepłej wody z sokiem cytryny. Woda z cytryną pobudzi nasze organy do pracy oraz usunie toksyny z organizmu.
A po takiej dawce witaminy C warto zjeść coś pysznego – np. granolę z jogurtem i owocami. Granolę bez trudności zrobicie sami, jest banalnie prosta. Można przechowywać ją w małych słoikach (podzieloną na porcje). Codziennie rano wystarczy dodać jogurt, owoce i śniadanie gotowe. Taki słoik można nawet zabrać ze sobą czy do pracy czy szkoły.
Jedzcie śniadania, to ważne :)
Miłego dnia!
Asia
- GRANOLA
- dwie szklanki płatków żytnich lub owsianych
- niepełna szklanka całych migdałów
- niepełna szklanka płatków migdałów
- pół szklanki wiórków kokosowych
- spora garść orzechów włoskich
- kilka łyżek orzechów laskowych
- niecałe pół szklanki miodu
- DODATKOWO
- Jogurt naturalny
- Świeże owoce – np. jagody, borówki, truskawki, maliny
- Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wysypujemy płatki.
- Dodajemy migdały, orzechy włoskie, laskowe, worki kokosowe, całość polewamy miodem.
- Blachę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni.
- Granolę pieczemy ok. 25 minut – co 5 minut wszystko mieszając. Pilnujemy by się nie spaliła.
- Po upieczeniu nakładamy ją do szklanki/słoika lub innego naczynia.
- Dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego.
- Nastepnie ponownie nakładamy granolę, jogurt oraz owoce.
sashek
Wygląda prześlicznie….niczym deser z najlepszej kawiarni!