Brak produktów w koszyku
Jak zrobić rybę w cieście piwnym
Fish and chips to inaczej ryba w cieście piwnym z frytkami. Dziś zapraszam po super przepis na dorsza w obłędnie chrupiącym cieście, którego podałam z frytkami z batata.
Zapiszcie sobie ten przepis, bo ta panierka to złoto :)
Obłędnie chrupiącego dorsza przygotowałam w ramach projektu #NaturalnieBaltyckie <3
Składniki dla 2 osób:
2 kawałki dorsza
200 ml piwa
150 g mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
olej rzepakowy do smażenia w głębokim tłuszczu
sól, pieprz
frytki z batata
sól
kolendra
sos: majonez i sos chili
Przygotowanie:
Rybę doprawiamy solą i pieprzem. W misce łączymy piwo, mąkę, proszek – na gładką masę.
W garnuszku rozgrzewamy olej.
Rybę smażymy 5 minut – na złoto.
Rybę odsączamy na ręczniku papierowym.
Rybę w cieście piwnym podajemy z frytkami z batata. Całość oprószamy kolendrą i solą.
Dodaj komentarz