Brak produktów w koszyku
Makaron z buraka z ricottą i malinami
Makaron z buraka z ricottą i malinami to pyszne, lekkie i pożywne danie. W sprytny sposób zastępujemy makaron kapitalnie smacznym burakiem. Nasz buraczany makaron jest kruchy i świetnie współgra z delikatną ricottą i rubinowymi malinami.
Makaron z buraka to nowy produkt marki Fit&Easy. W ofercie producenta znajdziemy wstążki z buraka i marchewki. Warzywa może nawet bardziej przypominają serpentynę niż spaghetti. Bez potrzeby kupowania temperówki do warzyw przygotujemy więc super danie, które możemy zjeść w domu czy też spakować do szkoły czy pracy.
Makarony z warzyw, które oferuje Fit&Easy możemy przygotować na wiele sposobów. Przede wszystkim warzywa możemy jeść na surowo. Możemy je również zblanszować lub podsmażyć na patelni. Możemy je też upiec. Eksperymentujcie i łączcie smaki. To naprawdę fajny produkt :)
- opakowanie makaronu z buraka Fit&Easy
- 1 serek ricotta
- sól
- świeżo mielony pieprz
- maliny (ok. 20 szt)
- garść orzechów włoskich
- sos: 100 ml oliwy z oliwek, łyżka musztardy, solidna łyżka miodu, sok z 1 cytryny
- Aby przygotować sos łączymy ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny i miód. Energicznie mieszamy całość do powstania aksamitnej konsystencji.
- Spaghetti z buraka zalewamy wrzątkiem na 3-4 minuty, odcedzamy, przekładamy do miski, mieszamy z sosem.
- Posiłkując się łyżeczkami formujemy łezki z sera ricotta, ser układamy na talerzu.
- Ser przyprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
- Do sałatki dokładamy maliny oraz orzechy, które możemy podprażyć na suchej patelni.
Zuzanna Wieła
Super, zdrowy przepis i innowacyjny, piękne zdjęcia :)