Brak produktów w koszyku
Rabarbar z Ginem
Kompot z rabarbaru jest smakiem wiosny i lata. Nie dość, że pyszny to jeszcze czaruje kolorem. Gotuję cały gar takiego kompotu i pijemy go od rana do wieczora. Kompot z rabarbaru zamykam tez na ciepło w słoikach i cieszę się jego smakiem później.
Taki klarowny kompot z rabarbaru można też wieczorową porą połączyć z Prosecco, wódką czy Ginem. I na to ostatnie połączenie postawiłam, a efekt jest jeden – jest to połączenie doskonałe.
Przygotowując takiego drinka możecie do szejkera wrzucić skórkę pomarańczy, a na koniec całość można ozdobić kwiatami.
Taki koktajl podany w pięknym, ozdobnym kieliszku choć prosty, wydaje się bardzo elegancki. No i pyszny!
Rabarbar z Ginem
Notes
- 1 kg rabarbaru
- 3 l wody
- 2 szklanki cukru
- lód
- 100/150 ml kompotu z rabarbaru
- 50 ml Ginu
Dodaj komentarz