Brak produktów w koszyku
Sałatka z pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych
Minimum składników, maksimum smaków, eksplozja kolorów. Sałatka z kolorowych pomidorów, kolendry i jajek przepiórczych to szybka i prosta propozycja sałatki świątecznej. Ale nie tylko. Sałatka świetnie smakuje jako dodatek i może być bazą, bowiem idealnie może smakować z grillowaną rybą czy indykiem. Sos to tylko sok z cytryny i oliwa z oliwek. I już. Pysznie, prawda?
- dwa kubki kolorowych pomidorów
- pęczek świeżej kolendry (listki + łodygi)
- 6-8 jajek przepiórczych
- oliwa z oliwek + sok z cytryny
- Pomidory myjemy, kroimy w dowolne kawałki.
- Kolendrę myjemy, siekamy (listki i łodygi), dodajemy do pomidorów, mieszamy.
- Jajka przepiórcze gotujemy na twardo we wrzątku - 5 minut. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na pół. Dodajemy do pomidorów i mieszamy.
- Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Oprószamy solą morską
Dodaj komentarz