Brak produktów w koszyku
Sałatka z rzodkiewką, ogórkiem, jajkiem i kiełkami
Lekka i bardzo świeża sałatka z kiełkami, cienkimi plastrami rzodkiewki i ogórka to kolejna propozycja, która świetnie odnajdzie się na świątecznym stole. Różne rodzaje sałat układamy na półmisku i dodajemy do nich ogórka i rzodkiewkę. Do całości dodajemy ulubione kiełki. Sałatka świetnie smakuje z musztardowym sosem. Będziecie zadowoleni :)
SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ, OGÓRKIEM, JAJKIEM I KIEŁKAMI
2015-03-30 09:34:16
SKŁADNIKI
- zielona sałata
- ogórek
- pęczek rzodkiewki
- garść kiełków
- 5-6 jajek przepiórczych
sos
- 6 łyżek z oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- łyżka musztardy
- sól morska
PRZYGOTOWANIE
- Sałatę myjemy, osuszamy, przekładamy na półmisek.
- Ogórka i rzodkiewkę dokładnie myjemy, kroimy w bardzo cienkie plastry. Dodajemy do sałaty.
- Jajka przepiórcze wrzucamy do wrzątku i gotujemy na twardo 5 minut. Kroimy je na pół, układamy na ogórku i rzodkiewce.
- Całość posypujemy ulubionymi kiełkami.
- Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
ewa
bardzo apetycznie i jakie piękne zdjęcie :)