Świąteczna sałatka z awokado, mango i łososia

Zapraszam po pyszny przepis, który przygotowałam specjalnie dla MSC. Traktuję to już jako tradycję. Wybieranie rybnych produktów z niebieskim znakiem MSC jest gwarancją słusznego postępowanie. Robicie to, prawda? :)

PRZEPIS:

Składniki:

2 awokado

5 łyżek oliwy z oliwek

Sól

Chili

1 limonka

1 mango

1 granat

100 g łososia

5 łyżek prażonego sezamy

Kolendra

Ozdobne kieliszki (3)

Przygotowanie:

Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i rozdrabniamy widelcem albo delikatnie blenderem. Dodajemy sok z limonki, sól, kolendrę, oliwę z oliwkę i chili – do smaku, mieszamy.

Mango kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy ziarna z polowy granatu. Dodajemy oliwę z oliwek, sok z limonki, sól, chili, kolendrę i na koniec kawałki łososia. Mieszamy wszystko delikatnie.

Na spód kieliszka wykładamy pastę z awokado. Kieliszek dspłaniamy salsą z mango, granatu i łososia. Całość ozdabiamy kolendrą i posypujemy prażonym sezamem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.