Brak produktów w koszyku
Świąteczna sałatka z awokado, mango i łososia
Zapraszam po pyszny przepis, który przygotowałam specjalnie dla MSC. Traktuję to już jako tradycję. Wybieranie rybnych produktów z niebieskim znakiem MSC jest gwarancją słusznego postępowanie. Robicie to, prawda? :)
- więcej o MSC —-> https://www.msc.org/pl
PRZEPIS:
Składniki:
2 awokado
5 łyżek oliwy z oliwek
Sól
Chili
1 limonka
1 mango
1 granat
100 g łososia
5 łyżek prażonego sezamy
Kolendra
Ozdobne kieliszki (3)
Przygotowanie:
Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i rozdrabniamy widelcem albo delikatnie blenderem. Dodajemy sok z limonki, sól, kolendrę, oliwę z oliwkę i chili – do smaku, mieszamy.
Mango kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Dodajemy ziarna z polowy granatu. Dodajemy oliwę z oliwek, sok z limonki, sól, chili, kolendrę i na koniec kawałki łososia. Mieszamy wszystko delikatnie.
Na spód kieliszka wykładamy pastę z awokado. Kieliszek dspłaniamy salsą z mango, granatu i łososia. Całość ozdabiamy kolendrą i posypujemy prażonym sezamem.
Dodaj komentarz