Brak produktów w koszyku
Tagliatelle z karczochami i kolorowymi pomidorami
Tagliatelle z karczochami i kolorowymi pomidorami oraz solą morska, w które ukryto cudne suszone kwiaty. Całość wyglądała zjawiskowo i smakowała pysznie.
Makaron z kolorowymi pomidorami i marynowanymi karczochami to szybki sposób na popołudniową pyszność.
Przygotowania zajmie nam chwilę. Wystarczy wlać na patelnię oliwę, podsmażyć czosnek i peperoncino, dodać pomidory, marynowane karczochy i ugotowany al dente makaron. I już.
A charakteru całości doda sól morska – jeśli uda Wam się kupić taką z suszonymi kwiatami, nie wahajcie się. Jest obłędna. Ja swoją dostałam od mojej koleżanki Babetki :*
- makaron tagliatelle (lub inne wstążki)
- oliwa z oliwek
- czosnek
- peperoncino
- marynowane karczochy
- kolorowe pomidory
- sól morska z kwiatami suszonymi
- świeżo mielony pieprz
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente - odkładamy.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.
- Podsmażamy posiekany czosnek i pokruszone peproncino.
- Kiedy czosnek zacznie pachnieć, wrzucamy marynowane karczochy oraz pokrojone pomidorki.
- Przesmażamy całość chwilkę.
- Dodajemy makaron, mieszamy do połączenia smaków - kilka minut.
- Całość doprawiamy solą morską z suszonymi kwiatami i świeżo mielonym pieprzem.
- W tym przepisie nie podaję proporcji. Wszystko bowiem zależy od naszego apetytu - na pastę, karczochy, pomidory i życie :)
Dodaj komentarz