Babki cytrynowe bez mleka

IMG_7448

Przypominam o Konkursie #BakeForSomeone. TU znajdziecie wszystkie informacje.

#OdczarujWypiekizOdczarujGary

#wparzezesmakiem

#Electrolux 

#BakeForSomeone

Babki cytrynowe bez mleka
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. Składniki na 6 niewielkich babek, 12 muffinek lub 1 babkę*
  2. 300 g mąki pszennej
  3. 1 jajko
  4. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. szczypta soli
  6. 150 g masła lub oleju
  7. 165 g cukru
  8. 170 ml soku z cytryny (100 ml soku + 70 ml wody)
PRZYGOTOWANIE
  1. W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy rozpuszczone masło cukier, sok z cytryny. Mieszamy całość.
  2. Następnie dodajemy jajko, mieszamy.
  3. Foremki do babeczek napełniamy ciastem.
  4. Babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 20 minut.
  5. Są gotowe, gdy ładnie przyrumienią się na wierzchu.
  6. *Do przygotowania tego przepisu użyłam silikonowych, małych form do babek. Upieczcie je w czym chcecie ☺
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
IMG_7436 IMG_7441 IMG_7447

Print Friendly

Komentarze do “Babki cytrynowe bez mleka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *