Budyń jaglany z truskawkami

Ale zmalowałam dla Was deser! Taki to deser, który może być też śniadaniem i podwieczorkiem. I to zdrowym. I to pysznym. Budyń jaglany z truskawkami powstał z największego na świecie lenistwa. Tak, na serio. Nie chciało mi się gotować kaszy jaglanej, więc w minuty trzy ugotowałam jaglane płatki. Płatki zmiksowałam z mlekiem kokosowym i miodem i powstał budyń – tak gładki jak skóra azjatki :)

Budyń jaglany podałam z truskawkami i zrobiłam jeszcze coś. Polałam go syropem z czarnego bzu. Rozpusta…

Budyń jaglany z truskawkami
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
SKŁADNIKI
  1. 10 łyżek płatków jaglanych
  2. 3 szklanki wody
  3. 200 ml mleka kokosowego (może być w puszce lub inne roślinne)
  4. 3 łyżki miodu
  5. 0,5 kg truskawek
  6. 3 łyżki syropu z czarnego bzu
PRZYGOTOWANIE
  1. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy płatki.
  2. Po zagotowaniu wody, płatki gotujemy ok. 3 minut.
  3. Ugotowane płatki odcedzamy (jeśli nie wchłonęły całej wody) i przekładamy do miksera.
  4. Do płatków dodajemy miód i mleko kokosowe.
  5. Całość miksujemy na gładko, ewentualnie dosładzamy miodem.
  6. Budyń jaglany przekładamy do miseczki, dodajemy truskawki, skrapiamy syropem z bzu.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *