Faszerowane kwiaty cukinii

faszerowane kwiaty cukinii

Kwiaty cukinii to prawdziwe dobro. A jeśli uda nam się je kupić wraz z malutkimi cukiniami, rozkosz gwarantowana!

Po usunięciu z kwiatów pręcika (delikatnie palcami rozchylamy płatki i usuwamy go), kwiaty faszerujemy dowolnym nadzieniem.

Możemy je później upiec, a możemy i usmażyć w cieście naleśnikowym.

Prawdziwa uczta!

 

FASZEROWANE KWIATY CUKINII
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
15 min
GOTOWANIE
15 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
PRZYGOTOWANIE
15 min
GOTOWANIE
15 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
SKŁADNIKI
  1. (dla 2 osób)
  2. 6 kwiatów cukinii wraz z małymi cukiniami
  3. 6 łyżek twarożku koziego
  4. łyżka jogurtu naturalnego
  5. garść świeżych, posiekanych ziół
  6. sól do smaku
  7. *ciasto
  8. szklanka mąki
  9. szklanka mleka
  10. jajko
  11. sól
  12. olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
  1. Kwiaty delikatnie płuczemy.
  2. Jeszcze delikatniej rozchylamy ich płatki i usuwamy ze środka pręcik.
  3. Kwiaty odkładamy do wyschnięcia.
  4. Kozi ser mieszamy ze śmietanką i ziołami, doprawiamy do smaku.
  5. Każdy kwiat delikatnie rozchylamy nakładając ostrożnie łyżkę twarogu koziego.
  6. Końce płatków zawijamy. Kwiaty odkładamy.
  7. Przygotowujemy ciasto – miksujemy ze sobą mąkę, mleko, jajko i sól. Ciasto powinno być dość gęste.
  8. Na patelni rozgrzewamy olej. Powinno go być tyle, by zanurzone w cieście kwiaty mogły całe się usmażyć.
  9. Każdego kwiata zanurzamy w cieście i smażymy na patelni na złoty kolor.
Uwagi
  1. Kwiaty możemy faszerować innymi twarożkami o różnych smakach czy też ricottą.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
faszerowane kozim serem kwiaty cukinii smażone w cieście kwiaty cukinii kwiaty cukinii faszerowane i smazone

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *