Kolorowe marchewki pieczone

KOLOROWE MARCHEWKI PIECZONESą tak piękne, że aż trudno uwierzyć, że prawdziwe. Uroczo bordowe, z nutą fuksji lub cytrynowo żółte – marchewki.

Są idealnie zdrowe, bez żadnych modyfikacji, co potwierdza Pan Ziółko :)

Pan Ziółko jest gwarancją, że warzywa i inne produkty są w 100% zdrowe, a tym samym pyszne.

Do moich marchewek postanowiłam zabrać się z pełną wyjątkowością. Przepis jest bardzo łatwy i kosmicznie pyszny. Marchewki skropiłam oliwą z oliwek, sokiem pomarańczowym i miodem. Upiekłam je oprószone solą morską i kolendrą.

Po upieczeniu maczałam je w sosie i marzyłam, by się nie kończyły…

Kolorowe marchewki pieczone
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. marchewki bordowe*
  2. marchewki żółte*
  3. marchewki pomarańczowe
  4. sok z pomarańczy
  5. miód
  6. oliwa z oliwek
  7. sól morska
  8. świeża kolendra, balsamico
  9. * jeśli nie uda kupić się Wam kolorowych marchewek, użyjcie pomarańczowych
PRZYGOTOWANIE
  1. Marchewki myjemy, obieramy i tniemy wzdłuż na cieńsze słupki.
  2. W naczyniu żaroodpornym skrapiamy marchewki sokiem z pomarańczy, polewamy miodem i oliwą z oliwek.
  3. Całość oprószamy solą morską i posypujemy posiekaną kolendrą.
  4. Mieszamy marchewki i wstawiamy je do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. godzinę.
  5. Co jakiś czas możemy marchewki przemieszać, aby smaki i sosy ładnie się połączyły.
  6. Jeśli marchewki będą zbyt szybko się rumieniły, przykrywamy je folią aluminiową.
  7. Po upieczeniu marchewki solidnie posypujemy kolendrą (lub innymi ulubionymi ziołami).
  8. Smacznego, Asia
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

 

 

KOLOROWE MARCHEWKI PIECZONE

KOLOROWE MARCHEWKI PIECZONE

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *