Pomidory i mozzarella

sałatka z kolorowych pomidorów i mozzarelli

Są tak piękne, że aż żal jeść. Pachną. Latem, słońcem, gałązką, sobą. Pyszne i urocze, idealne na teraz. Ujmująco smakują z Mozzarellą di Bufala, która pod swoją delikatną skórką skrywa jeszcze delikatniejszy i przyjemniejszy środek.

Słodkość pomidorów połączona z aksamitnością mozzarelli wspaniale komponuje się z aromatyczną oliwą, dobrym balsamico, bazylią, odrobiną soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu. Smak doskonale idealny, cudny w swojej prostocie.

W zasadzie to już cały przepis na tę letnią pyszność.  Jeśli tylko uda się Wam kupić kolorowe pomidory, kupujcie i jedzcie do syta :)

Jeśli jesteście z Warszawy, takie pyszności dostaniecie u Pana Ziółko, gorąco polecam.

SAŁATKA Z KOLOROWYCH POMIDORÓW I MOZZARELLI
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
15 min
dla 1 osoby
  1. Różne rodzaje pomidorów (czerwone, żółte, czarne, zielone)
  2. Mozzarella di Bufala
  3. Listki bazylii
  4. Oliwa z oliwek
  5. Balsamico
  6. Sól morska
  7. Świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Pomidory myjemy i kroimy, wkładamy do miski.
  2. Do pomidorów dajemy odsączoną mozzarellę.
  3. Dokładamy porwaną w palcach świeżą bazylię.
  4. Całość oprószamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  5. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek oraz balsamico.
Uwagi
  1. Pomidory i inne pyszności możecie kupić u Pana Ziółko :)
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
pomidory kolorowe letnia sałątka z pomidorów i mozzarella di bufala

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *