Sałatka z łososiem, jajkiem, awokado i szparagami

WIELKANOCNA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM

Ogórecznik i musztardowiec, rukola i rukiew wodna – wszystko od Pana Ziółko, pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Mam nadzieję, że uda Wam się kupić to wszystko. Jeśli nie, do przygotowania sałatki z łososiem, awokado, jajkiem i szparagami użyjcie innej, ulubionej sałaty.

Plastry wędzonego łososia pięknie łączą się z maślanym awokado – całość skropiona cytryną.

Jajka przepiórcze i zrumienione na maśle szparagi pachną wiosną i cudownie komponują się z delikatnie majonezowo-chrzanowym sosem.

Sałatka z łososiem, awokado, jajkiem i szparagami jest przepyszna! Przygotujcie ją koniecznie.

SAŁATKA Z ŁOSOSIEM, AWOKADO, JAJKIEM I SZPARAGAMI
Napisz recenzję
Drukuj
SKŁADNIKI
  1. Różne rodzaje sałat (użyjcie ulubionych)
  2. wędzony łosoś (ok. 200 g)
  3. dojrzałe awokado
  4. jajka przepiórcze (6-8 sztuk)
  5. pęczek szparagów
  6. łyżka masła
  7. sól morska
  8. czerwona cebula
sos
  1. 4 łyżki majonezu
  2. 2 łyżki jogurtu naturalnego
  3. łyżka chrzanu
  4. sok z połowy cytryny
  5. sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Sałaty myjemy, osuszamy, układamy na półmisku.
  2. Szparagi dokładnie płuczemy (w główkach może być piasek), obcinamy końce, obieramy je i kroimy wzdłuż na pół.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szparagi, solimy - podsmażamy je ok. 5 minut, wyłączamy gaz.
  4. Łososia dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
  5. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
  6. Cebulę kroimy w cienkie piórka.
  7. Jajka przepiórcze gotujemy we wrzątku 5 minut, obieramy je i kroimy na pół.
  8. Na sałacie układamy szparagi, kawałki łososia i awokado. Dokładamy jajka i czerwoną cebulę.
  9. Aby przygotować sos mieszamy majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i chrzan. Sos doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  10. Sosem polewamy sałatkę.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/

WIELKANOCNA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WIELKANOCNA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM WIELKANOCNA SAŁATKA Z ŁOSOSIEM

Print Friendly

Komentarze do “Sałatka z łososiem, jajkiem, awokado i szparagami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *