Wiejski chleb z truskawkami i stokrotkami

chleb z kozim serem i stokrotkami stokrotki jadalne

One naprawdę są jadalne! Stokrotki można jeść, zresztą nie tylko stokrotki. Ponad 80 gatunków kwiatów jest jadalnych. Ważne by były z czystych terenów, sklepów eco lub od Zosi Lawendy : www.ziola-lawenda.pl.

Spróbujcie, smak Was zachwyci.

Więcej o jadalnych kwiatach przeczytacie w tekście, który przygotowałam dla Magazynu SMAQ.

WIEJSKI CHLEB Z KOZIM SEREM, TRUSKAWKAMI, STOKROTKAMI I MIODEM
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
PRZYGOTOWANIE
5 min
GOTOWANIE
5 min
CAŁKOWITY CZAS
10 min
SKŁADNIKI
  1. Wiejski chleb
  2. Kozi ser – twarożek
  3. Truskawki
  4. Jadalne stokrotki
  5. Miód
PRZYGOTOWANIE
  1. Kromki wiejskiego chleba smarujemy kozim serem.
  2. Na każdą kromkę nakładamy umyte i oczyszczone truskawki.
  3. Dodajemy jadalne stokrotki.
  4. Całość polewamy miodem.
Uwagi
  1. Chleb nie musi być wiejski. Użyjcie takiego, na jaki macie ochotę - na zakwasie, z ziarnami itp.
  2. Truskawki można zastąpić malinami lub porzeczkami.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
wiejski chleb z kozim serem, truskawkami i stokrotkami

 

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *