Brak produktów w koszyku
BAJGIEL Z SERKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
Nawet szybkie śniadanie może smakować bajecznie. Wystarczy bajgla oprószonego z makiem połączyć ze śliwką otuloną plastrami aromatycznej szynki. Całość idealnie skomponuje się z serkiem śmietankowym i świeżym tymiankiem.
Plastry szynki wraz z suszoną śliwką możemy chwilę podsmażyć na patelni. Szynka zrobi się chrupiąca, a śliwka zmięknie.
To taka alternatywa to śliwki otulonej boczkiem i wolno grillowanej.
Smacznego :)
- 1 bajgiel
- 2 łyżeczki serka śmietankowego
- 3 suszone śliwki
- 3 plastry szynki parmeńskiej
- świeży tymianek
- sól morska
- Bajgla kroimy na pół, wzdłuż. Całą powierzchnię bajgla smarujemy serkiem śmietankowym.
- Plastry szynki rozkładamy i układamy po 1 śliwce przekrojonej na pół.
- Szynkę ze śliwką układamy na serku śmietankowym.
- Całość oprószamy solą morska oraz świeżym tymiankiem.
- Plastry szynki wraz ze śliwkami suszonymi możemy podsmażyć na patelni.
- Szynka ładnie się ze złoci i będzie apetycznie chrupiąca, a śliwki zmiękną.
Dodaj komentarz