Brak produktów w koszyku
Budyń jaglany z truskawkami
Ale zmalowałam dla Was deser! Taki to deser, który może być też śniadaniem i podwieczorkiem. I to zdrowym. I to pysznym. Budyń jaglany z truskawkami powstał z największego na świecie lenistwa. Tak, na serio. Nie chciało mi się gotować kaszy jaglanej, więc w minuty trzy ugotowałam jaglane płatki. Płatki zmiksowałam z mlekiem kokosowym i miodem i powstał budyń – tak gładki jak skóra azjatki :)
Budyń jaglany podałam z truskawkami i zrobiłam jeszcze coś. Polałam go syropem z czarnego bzu. Rozpusta…
- 10 łyżek płatków jaglanych
- 3 szklanki wody
- 200 ml mleka kokosowego (może być w puszce lub inne roślinne)
- 3 łyżki miodu
- 0,5 kg truskawek
- 3 łyżki syropu z czarnego bzu
- Wodę wlewamy do garnka, dodajemy płatki.
- Po zagotowaniu wody, płatki gotujemy ok. 3 minut.
- Ugotowane płatki odcedzamy (jeśli nie wchłonęły całej wody) i przekładamy do miksera.
- Do płatków dodajemy miód i mleko kokosowe.
- Całość miksujemy na gładko, ewentualnie dosładzamy miodem.
- Budyń jaglany przekładamy do miseczki, dodajemy truskawki, skrapiamy syropem z bzu.
Dodaj komentarz