Brak produktów w koszyku
Flądra z grilla
Sezon grillowy w pełni. Grillujemy mięso, warzywa, nawet owoce. Ryby są nieodzowna częścią tego wiosenno – letniego rytuału. Dziś zapraszam po prosty przepis na flądrę – jedna z moich ukochanych ryb.
W ramach projektu #NaturalnieBałtyckie zapraszam po garść cennych informacji na temat flądry :)
Składniki dla 1 osoby:
*1 świeża flądra
*4 łyżki oliwy z oliwek
*cytryna
*sól
*ulubione zioła (natka, tymianek, lubczyk)
Przygotowanie:
Z flądry usuwamy wnętrzności (możemy również odciąć głowę).
Rybę nacieramy oliwą, solą, cytryną, ziołami.
Rybę grillujemy w specjalnej siatce lub na folii.
Flądrę grillujemy ok 10-12 minut zaczynając od ciemnej strony, a następnie ok 5 minut z jasnej strony.
I gotowe ;)
Dodaj komentarz