Flądra z grilla

Sezon grillowy w pełni. Grillujemy mięso, warzywa, nawet owoce. Ryby są nieodzowna częścią tego wiosenno – letniego rytuału. Dziś zapraszam po prosty przepis na flądrę – jedna z moich ukochanych ryb.

W ramach projektu #NaturalnieBałtyckie zapraszam po garść cennych informacji na temat flądry :)

 

Składniki dla 1 osoby:

*1 świeża flądra

*4 łyżki oliwy z oliwek

*cytryna

*sól

*ulubione zioła (natka, tymianek, lubczyk)

Przygotowanie:

Z flądry usuwamy wnętrzności (możemy również odciąć głowę).

Rybę nacieramy oliwą, solą, cytryną, ziołami. 

Rybę grillujemy w specjalnej siatce lub na folii.

Flądrę grillujemy ok 10-12 minut zaczynając od ciemnej strony, a następnie ok 5 minut z jasnej strony.

I gotowe ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.