Brak produktów w koszyku
Grilowane szprotki z ziołową salsą, na bagietce z tapenadą z czarnych oliwek
Oto przepis na jeden kęs. Pyszne chrupiące kromki bagietki, aromatyczna salsa i grillowane szprotki. A wszystko to w ramach projektu #NaturalnieBałtyckie :)
Składniki:
- Szprotki oczyszczone 10 szt
- oliwa z oliwek 50 g
- zioła mix
- bagietka 1 szt
- czarne oliwki drylowane 100 g
- czosnek 1 ząbek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szprotki, umyj, oczyść i dopraw solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek. Następnie smaż na mocno rozgrzanej grillowej patelni z obu stron aż się zrumienią. Z oliwek, czosnku i oliwy przygotuj pastę, dokładnie siekając je, dopraw solą oraz pieprzem. Bagietkę zarumień na patelni grillowej. Ulubione zioła drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Na zgrllowanej bułce układaj, tapenadę, następnie szprotki, całość polej ziołową salsą.
Dodaj komentarz