Brak produktów w koszyku
JABŁKA PIECZONE Z MARCEPANEM I CYNAMONEM

Jabłka pieczone to smak dzieciństwa i jesieni. To jeden z moich ulubionych podwieczorków. Piegusa zresztą też.
Do wydrążonych jabłek, przed pieczeniem, możemy wsadzić po łyżeczce konfitury żurawinowej czy też malinowej. Do jabłek możemy również dodać kawałki marcepanu. Jabłka kochają cynamon, więc nie żałujcie go wcale.
Jabłka pieczone z marcepanem i cynamonem cudownie smakują na ciepło, najlepiej w towarzystwie lodów waniliowych :)
Smacznego,
A.
- Jabłko
- Łyżeczka marcepanu
- Laska cynamonu
- Łyżeczka cukru
- Szczypta cynamonu
- Jabłko myjemy, odcinamy wierzch, wycinamy gniazdo nasienne.
- Do środka wkładamy marcepan i laskę cynamonu.
- Jabłuszko posypujemy cukrem i oprószamy cynamonem.
- W taki sposób przygotowujemy wszystkie jabłka.
- Jabłka pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach.
- Przepis przygotowałam dla Magazynu SMAQ 9/2014

gin
Idealny, jesienny deser :) Uwielbiam takie!