Brak produktów w koszyku
Letnia owsianka z owocami
Niezastąpiona owsianka towarzyszy mi bardzo często. Przygotowuję ją raz na bazie mleka roślinnego, innym razem po prostu na wodzie. Kiedy ją gotuję, dodaję łyżkę oleju kokosowego. Tuż przed podaniem polewam ją miodem i dodaję garść sezonowych owoców. I tak zaczynam dzień. Dzień dobry :)
- szklanka płatków owsianych
- szklanka wody
- łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki miodu
- kubek sezonowych owoców (maliny, porzeczki)
- Do garnka wsypujemy płatki owsiane, dodajemy wodę i gotujemy całość na małym ogniu.
- Kiedy płatki lekko wchłoną wodę, dodajemy olej kokosowy.
- Całość gotujemy ok. 10 minut.
- Owsiankę przekładamy do misek, polewamy miodem, dodajemy owoce.
Kuchnia Czarów
Owsianka zawsze jest super, ale latem, z owocami sezonowymi to szczególnie :)