Brak produktów w koszyku
Pesto z rukwi wodnej
Karol na całe rozsmakował się w rukwi wodnej. Wszystko za sprawą Hani Majlert, która i Karola i dzieci z Little Chefa oprowadziła po sowim polu.
Rukiew wodna jest kapitalna w smaku. Jest ostra i konkretna. Można ją dodawać do sałatek i kanapek, można też przyrządzić pesto, które doskonale odnajduje się w towarzystwie domowych kopytek.
Pesto świetnie smakuje na chlebie, grzankach i z makaronem. Zróbcie go więcej, znika w oka mgnieniu!
Pesto z rukwi wodnej
2016-09-02 15:03:02
SKŁADNIKI
- rukiew woda (dwa kubki zioła, dwie solidne garści)
- 5 łyżek ziaren słonecznika
- pół szklanki dobrej oliwy z oliwek
- sól/pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE
- Rukiew wodną płuczemy, odrywamy z niej grube gałązki.
- Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni - na rumiani (pilnujemy by się nie spaliły!)
- Rukiew umieszczamy w mikserze, dodajemy oliwę, słonecznik, sól i pieprz i całość porządnie miksujemy.
- Oliwę możemy dodawać partiami by zadowoliła nas konsystencja pesto.
- Ja lubię pesto lekkie - takie, które ma konsystencję sosu, więc daję więcej oliwy.
- Jeśli chcecie by pesto miało konsystencję pasty, dajcie mniej oliwy.
Adapted from inspiracja: Hania Majlert
Adapted from inspiracja: Hania Majlert
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz