Brak produktów w koszyku
TAGLIATELLE AGLIO OLIO
Szybko, prosto, aromatycznie i pysznie – tak było wczoraj na naszych talerzach. Czosnek, dobra oliwa, papryczka chilli i świetny makaron z Lidla (z dodatkiem chilli). A na koniec garść zielonej pietruszki. To było to, czego na szybko potrzebowałam.
Polecam :)
SKŁADNIKI (na 2 osoby):
* ok. 150-200 g makaron (np. tagliatelle, spaghetti, linguine) – użyłam tagliatelle z chilli z Lidla, jest super
* 3-4 łyzki oliwy z oliwek
* 3 ząbki czosnku
* papryczka chilli
* sól
* natka pietruszki
* parmezan
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekany czosnek oraz chilli. Podsmażamy chwilę, aż oliwa zacznie pachnieć czosnkiem i papryczką. Nie możemy dopuścić do spalenia czosnku, ponieważ będzie gorzki, a cała potrawa nie do uratowania.
Do czosnku i chilli dodajemy ugotowany makaron. Solimy całość i mieszamy do połączenia sie smaków. Oliwa wraz z czosnkiem i chilli powinna oblepić cały makaron. Na koniec dodajemy garść umytej, osuszonej i posiekanej pietruszki – mieszamy wszystko.
Makaron przekładamy na talerze i posypujemy parmezanem.
Smacznego!
Asia
Dodaj komentarz