One naprawdę są jadalne! Stokrotki można jeść, zresztą nie tylko stokrotki. Ponad 80 gatunków kwiatów jest jadalnych. Ważne by były z czystych terenów, sklepów eco lub od Zosi Lawendy : www.ziola-lawenda.pl.
Spróbujcie, smak Was zachwyci.
Więcej o jadalnych kwiatach przeczytacie w tekście, który przygotowałam dla Magazynu SMAQ.
- Wiejski chleb
- Kozi ser – twarożek
- Truskawki
- Jadalne stokrotki
- Miód
- Kromki wiejskiego chleba smarujemy kozim serem.
- Na każdą kromkę nakładamy umyte i oczyszczone truskawki.
- Dodajemy jadalne stokrotki.
- Całość polewamy miodem.
- Chleb nie musi być wiejski. Użyjcie takiego, na jaki macie ochotę - na zakwasie, z ziarnami itp.
- Truskawki można zastąpić malinami lub porzeczkami.
