Malinowe muffiny z malinowym mascarpone

babeczki malinowe

Przepis na muffiny mam jeden, ukochany i sprawdzony. I to tylko z niego korzystam dodając zamiennie czy to mleko czy to sok pomarańczowy. Malinowe muffiny postanowiłam udekorować malinowym mascarpone i był to strzał w 10! Malinowe mascarpone pysznie smakuje, nie jest ciężkie i słodkie.

Malinowe babeczki smakują pysznie i cudnie wyglądają. Polecam Wam je, bo to super przepis :)

 

MALINOWE MUFFINY Z MALINOWYM MASCARPONE
Napisz recenzję
Drukuj
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
PRZYGOTOWANIE
10 min
GOTOWANIE
20 min
CAŁKOWITY CZAS
30 min
SKŁADNIKI
  1. (na 12 szt)
*muffiny
  1. 300 g mąki pszennej
  2. 1 jajko
  3. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  4. szczypta soli
  5. 150 g masła
  6. 165 g cukru
  7. 170 ml mleka
  8. *na muffiny
  9. 2 opakowania serka mascarpone
  10. 200 ml śmietanki 36%
  11. 3 łyżki cukru pudru (wedle uznania)
  12. niepełny kubek malin
PRZYGOTOWANIE
  1. W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy rozpuszczone masło i cukier. Mieszamy całość.
  2. Następnie dodajemy jajko i mleko, mieszamy.
  3. Foremki do babeczek napełniamy ciastem.
  4. Babeczki wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 20 minut.
  5. Są gotowe, gdy ładnie przyrumienią się na wierzchu.
  6. Po upieczeniu muffiny studzimy.
  7. Mascarpone miksujemy delikatnie wraz ze śmietanką, cukrem pudrem i malinami.
  8. Masą napełniamy rękaw cukierniczy.
  9. Ostudzone babeczki ozdabiamy malinowym mascarpone.
  10. Na koniec dodajemy po jednej malince.
Uwagi
  1. Mleko możemy zastąpić sokiem pomarańczowym.
Odczaruj Gary! http://odczarujgary.pl/
malinowe mauffiny

 

Print Friendly

Komentarze do “Malinowe muffiny z malinowym mascarpone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *