Brak produktów w koszyku
Komosa ryżowa ze szparagami i migdałami
Przygotowanie przepisów dla Magazynu SMAQ było dla mnie prawdziwą przyjemnością. W szaparagowym tekście miałam zamiar zebrać o szparagach wszystko co najistotniejsze i wierzę, że się udało. Założyłam, że szparagowe przepisy będą proste i przyjemne. Od pieczonych z ziołami i cytryną szparagów smacznie przeszliśmy przez tartę, quiche i zupę, a dziś pora na komosę ryżową ze szparagami, pomidorkami i płatkami migdałów.
KOMOSA RYŻOWA ZE SZPARAGAMI
2015-06-16 08:13:38
SKŁADNIKI
- 100 g komosy ryżowej (dowolny rodzaj)
- 5-6 szparagów + 1 łyżka masła
- 10 pomidorków koktajlowych
- garść płatków migdałów
- sól
- olej rzepakowy
- sok z cytryny
- ulubione, świeże zioła
PRZYGOTOWANIE
- Komosę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagom odcinamy końce.
- Dokładnie płuczemy je pod bieżącą wodą, szczególnie główki.
- Jeśli szparagi są grube, delikatnie i cienko obieramy je ze skórki. Jeśli są chude, od razu kroimy je na kawałki i podsmażamy ok 7-10 minut na patelni z łyżką masła.
- Powinny być lekko chrupiące, al dente.
- Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Migdały rumienimy na patelni.
- Do ugotowanej komosy ryżowej dodajemy podsmażone szparagi, pomidorki i migdały. Doprawiamy całość solą, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem rzepakowym.
- Posypujemy świeżymi, ulubionymi ziołami.
Odczaruj Gary! https://odczarujgary.pl/
Dodaj komentarz